Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@22:47:52 GMT

لغو امتیاز 12 هزار شرکت صوری در مناطق آزاد

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۲۸۳۹

مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از لغو امتیاز 12 هزار شرکت صوری در این مناطق خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن پوراحمدی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه چرا شرکت‌های صوری فعالیت تجاری در مناطق آزاد داشته و از معافیت‌های این مناطق استفاده می‌کنند و حتی بابت فعالیت‌هایی که در داخل کشور دارند مالیات نمی‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه مناطق آزاد برای شناسایی این شرکت‌ها چیست، اظهار داشت: شرکت‌های کاغذی برای آنکه از معافیت‌های مناطق آزاد بهره‌مند شوند اطلاعات شرکت خود را در گذشته به صورت دستی و سنتی ثبت می‌کردند بعد از اینکه پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تشکیل شد همه اطلاعات شرکت‌های فعال در مناطق را در این پایگاه ثبت کردیم و دو سال است این روال ادامه دارد. 

مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه برای ثبت شرکت اطلاعات هویتی و مجوز فعالیت شرکت‌ها به همراه آدرس و کدپستی اخذ می‌شود و پس از آ‌ن شناسه ملی برای فعالیت آنها صادر می‌شود، گفت: بعد از ثبت اطلاعات شناسه ملی فعال می‌شود و در این زمینه اطلاع‌رسانی‌های متعددی برای بنگاه‌ها و شرکت‌ها نسبت به تکمیل اطلاعات خود  انجام شده است و در صورتی که این اقدام صورت نگیرد شناسه ملی آنها لغو می شود و اعتبار خود را از دست می‌دهد. 

وی ادامه داد: یک شرکت  فقط با شناسه ملی معتبر می‌تواند به امر تجارت یا تولید در مناطق  ادامه دهد مثلا برای باز کردن حساب بانکی ارائه  اظهارنامه مالیاتی و خدماتی مانند آن باید شناسه ملی داشته باشند. به همین جهت برخی شرکت‌ها اطلاعات خود را در مناطق ثبت و تکمیل کردند و بنگاه‌ها و شرکت‌هایی که به هر علتی تا مهلت مقرر نیامدند شناسه ملی آنها از طریق پایگاه‌ اطلاعات اشخاص حقوقی لغو شد و اگر بخواهند به فعالیت ادامه دهند مجوزشان معتبر نیست. زمانی این شرکت‌ها مجبور خواهند شد اطلاعات خود را ثبت کنند که مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی فرا می‌رسد. 

پوراحمدی عنوان کرد: در خرداد ماه حجم زیادی از شرکت‌ها مراجعه کردند تا اطلاعات فعالیت خود را ثبت کنند مثلا در منطقه آزاد کیش بیش از 12 هزار شرکت ثبت شده که بیش از 6 هزار مورد آنها صوری بود از این تعداد در سه ماهه اخیر با مراجعه و کسب اطلاعات دقیق مجوز ‌آنها فعال شده اما همچنان 5 هزار شرکت غیرفعال در این منطقه وجود دارد و عملا نمی‌توانند فعالیتی در مناطق آزاد و سرزمین اصلی داشته باشند. 

مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیشترین انگیزه ثبت شرکت‌های صوری را برخورداری از معافیت‌های مناطق آزاد و نپرداختن مالیات و همچنین اخذ وام‌های کلان دانست و افزود: در گذشته بحث اظهارنامه مالیاتی برای شرکت‌های فعال در مناطق آزاد مطرح نبود؛ از سال 94  طبق قانون تکلیف شد که همه شرکت‌های فعال در این مناطق نیز اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند و اگر شرکتی در سرزمین اصلی نیز فعالیت می‌کند باید مالیات بپردازد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکت‌ها فعالیت خود را در مناطق آزاد، اظهار می‌کردند تا مالیات ندهند اکنون سازمان مالیاتی این شرکت‌ها را رصد و پالایش می‌کند و اظهارنامه آنها صحت‌سنجی می‌شود. اگر شرکتی فعالیتی در سرزمین اصلی داشته باشد مشمول مالیات و جریمه می‌شود. 

پوراحمدی با اقدامات صورت گرفته طی سه سال اخیر برای نظام‌مند شدن ثبت شرکت‌ها و فعالیت‌ واقعی آنها گفت: با برنامه‌ریزی‌ و بسترهایی که فراهم شده عملا بار شرکت‌های صوری را از مناطق آزاد بست و دیگر نمی‌توانند فعالیت کنند. 

وی در پاسخ به این سوال که بسیاری از شرکت‌های ثبت شده صوری در نظام مالیاتی شناخته شده نیستند و در این مناطق فعالیت می‌کنند و این موضوع را نیز مسئولان سازمان مالیاتی تایید کردند گفت: نمی‌توان به طور قطع این شرکت‌ها را متوجه مناطق آزاد دانست بلکه در سرزمین اصلی نیز وجود دارند،‌همه شرکت‌ها در پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی متشکل از کمیته‌ای که نمایندگان وزارت دادگستری،‌ دارایی و سازمان برنامه و بودجه حضور دارند بر این شرکت‌ها نظارت و کنترل خواهند داشت. همه گلوگاه‌ها بسته شده البته اگر کسی بخواهد کار خلافی انجام دهد هر جا که باشد این کار را می‌کند. 

مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: گلوگاه شناسایی شرکت‌ها پایگاه‌ اطلاعات اشخاص حقوقی و شناسه ملی است که حتما اگر در مناطق بخواهند فعالیت کنند باید مجوز داشته باشند. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان جعل مجوزها وجود ندارد گفت: در همه جا می‌تواند این مسائل وجود داشته باشد در حال حاضر گزارش جعل نداریم فقط دو موردی وجود داشت که به اسم فردی که سهامدار یک شرکت بود شرکت جدیدی ثبت شد اما اینکه بگوییم شرکت صوری بوده و هیچ اطلاعات هویتی و درستی از او وجود ندارد گزارش نشده است مگر اینکه همه مجوزها را جعل کرده باشند. به ندرت در طول سال چنین موارد تخلفی گزارش می‌شود. 

وی تاکید کرد: تا 31 شهریور بالغ بر 12111 شرکت در مناطق 7 گانه آزاد لغو امتیاز و تعلیق شدند همچنین 1970 شرکت منحل و 27618 شرکت نیز اطلاعات خود را تکمیل و اصلاح کرده‌اند تا بتوانند به فعالیت خود در مناطق ادامه دهند.

اطلاعات مربوط به شناسه ملی اشخاص حقوقی ثبت شرکت سازمان‌های مناطق آزاد تجاری - صنعتی تا 31 شهریور 

 عنوان  ایجاد  اصلاح و معتبرسازی لغو امتیاز- تعلیق  انحلال  ختم تصفیه   کیش  12293 5009 6162 1035 87 قشم  6863 6333 0 506 24 انزلی  2444 1856 373 215 0 ارس  6589 5185 1333 70 1 اروند  6696 6348 234 109 5 ماکو  4030 402 3015 10 0 چابهار  3618 2485 994 25 114  جمع کل 42533 27618 12111 1970 231

انتهای پیام/

   

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۲۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد

ایسنا/هرمزگان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از این جزیره به عنوان پنجره تمدن خلیج فارس در حوزه فرهنگی، تاریخی و صنعتی نام برد و گفت: فرهنگ دریاپایه روایاتی در این منطقه دارد که باید آن را بازیابی و معرفی کنیم.

عادل پیغامی با تاکید بر مطلب فوق اظهار کرد: صنعت دریاپایه مشتمل بر ۲۴ فعالیت است و جزیره جهانی قشم به تنهایی توانایی بهره‌برداری از همه بخش‌های این صنعت را دارد.

وی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین زمینه فعالیت‌های دریاپایه به حوزه لجستیک، فعالیت‌های شیلاتی و شناورسازی مربوط می‌شود، افزود: امروز قشم با توان بالای پرورش ماهی و میگو، لارو میگو، بچه ماهی و ماهی در قفس به مهم‌ترین قطب شیلاتی کشور تبدیل شده است.

به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، در زمینه تولید انواع شناورها اعم از لنج‌های چوبی و فایبرگلاس، مسافربری، تفریحی، آلاچیق‌ و هتل‌های دریایی، آمبولانس دریایی و موارد دیگر هم در سطح بسیار عالی قرار داریم.

وی اظهار کرد: هم اکنون ۱۲ واحد لنج‌سازی در قشم با تولید ۵۰ فروند در سال فعالیت دارند که محصولات خود را به کشورهای آفریقایی، هند و حوزه خلیج فارس صادر می‌کنند و این صنعت دریاپایه از سودآوری بالایی برخوردار است.

این مسئول با اعلام اینکه ۶۰ درصد نفت دنیا از مسیر آبراه حیاتی خلیج فارس تامین می‌شود، بیان کرد: بانکرینگ، صنعت دریاپایه بسیار ارزشمندی در حوزه ارزآوری است که در قشم، در حال حاضر فقط بخش سوخت‌رسانی آن تکمیل شده است.

وی ادامه داد: با تکمیل زنجیره بانکرینگ اعم از امکانات تعمیرات شناورها، فروش مواد غذایی، خدمات هتلینگ، خدمات درمانی، فروش آب معدنی و اینترنت اشیا می‌توان بخش مهمی از درآمد بالای این صنعت را از آن خود کنیم.

پیغامی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های دریاپایه مهم‌ترین رکن و رویه اقتصادی این منطقه در بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج فارس است.

 نشست ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های شهید بهشتی و تربیت مدرس تهران در سالن مرکز بین‌المللی رشد این سازمان امروز هشتم اردیبهشت برگزار شد.

این نشست با هدف همکاری‌های علمی و مطالعاتی با حضور شماری از استاتید و دانشجویان دانشگاه‌های شهید بهشتی و تربیت مدرس از جمله سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در سالن مرکز بین‌المللی رشد سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد.

در ادامه این نشست حاضران پرسش‌هایی در مورد مزیت‌های سرمایه‌گذاری در جزیره قشم، میزان صادرات این منطقه در سال گذشته، برنامه‌های آتی سازمان در توسعه فعالیت‌های اقتصادی و امکان مشارکت دانشگاهیان در پیشبرد اهداف کلان منطقه آزاد مطرح کردند.

دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه شهید مدرس تهران پس از پایان این نشست به اتفاق مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از پارک زیست فناوری، شرکت تمیم در شهرک کاوه، شرکت نفت سازه و مدکندآلو بازدید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کگهر سهامدار حقوقی جدید کگل!
  • سودآوری بالای صنعت لنج‌سازی در قشم
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه در سال گذشته ساماندهی و شناسه‌دار شدند
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه شناسه‌ملی دریافت کردند
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه ساماندهی و شناسه‌دار شدند
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • رتبه برتر سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی